divendres, 21 de desembre del 2012

BON NADAL!

Hola a tots!!

Avui és el dia d'entrega del meu DPA (Dossier Personal d'Aprenentatge), o dit més col·loquialment, del meu blog. Així que em despedeixo!

Ha sigut un plaer poder compartir algunes de les meves experiències a la Universitat Ramón Llull durant aquest primer Semestres del primer curs de Magisteri.

BONES FESTES A TOTS!!


WEB sobre un personatge d'interès

Hola!!

Per avui tota la classe havia d'entregar un dels tres treballs de la matèria GITIC.

El treball consistia en fer una web sobre un personatge d'interès relacionat amb el món de l'educació. Es tenia que fer per parelles, i jo el vaig fer amb la meva companya Alba Perez.

Vàrem escollir a José Antonio Marina, filòsof, assagista i pedagog espanyol.















José Antonio Marina (Toledo, 1 de juliol de 1939) Llicenciat en Filosofia i especialitzat en Ciències Cognitives per la Universitat Complutense de Madrid, ha dedicat tota la seva tasca d'investigador a l'elaboració d'una teoria de la intel·ligència que comença en la neurologia i acaba en l'ètica. La funció principal de la intel·ligència no és conèixer sinó assolir la felicitat i la dignitat. Dins d'aquest projecte ha dedicat llibres a la creació, els sentiments, la voluntat, el llenguatge, l'ètica, la religió i la política.


A continuació us deixo el link el qual us portarà a la pàgina Web que hem fet. I així, en el cas de què us interessés el pedagog, també podreu documentar-vos més sobre ell.

https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/jose-antonio-marina/

Adéu!!

Interculturalitat

Eiiiii!

Farà una setmana vàrem entregar el treball de projecte de la matèria Processos Educatius. Era un treball en grup, i el meu grup i jo vàrem escollir el tema de la Interculturalitat a l'escola, vista des dels mestres.
















M'agradaria comentar una mica el treball ja que em va semblar molt interessant. Les meves companyes i jo vàrem buscar informació a llibres i internet. També vàrem fer unes entrevistes a un seguit de professors de diferents escoles. Les preguntes que fèiem eren:


1r. Notes que hi ha cada vegada més diverses cultures a dins les aules? Et sembla bé? Per què?

2n. Es veu reduïda o influenciada l'avaluació acadèmica dins de l'aula a causa de la interculturalitat? Per què? Com a professor, t'influeix a la teva feina?

3r. Creus que els nouvinguts s'han de adaptar a la nostra cultura? Per què?

4t. S'observa en les relacions entre els alumnes d'escoles amb interculturalitat la unió dels alumnes de la mateixa cultura? 

5è. Des de la teva visió, es produeix una discriminació dins les aules per les diferents ètnies?

6è. Prefereixes treballar en un centre amb diversitat cultural o a un centre on els alumnes
siguin natius? Per què?

7è. Quines experiències positives i negatives has obtingut en treballar en escoles multiculturals? I si no has treballat, quines creus que podries obtenir?

8è. Consideres que s'haurien de classificar les classes segons la cultura dels alumnes? Per què?

9ª. Creus que el professorat d’avui en dia està prou preparat per atendre les diferents cultures ?

Vaig aprendre molt sobre aquest tema ja que és un tema que mai havia treballat abans, ni tan a fons. Em va agradar tot el que vaig poder treure com a conclusions del treball. La conclusió final seria que: els mestres cada vegada noten més interculturalitat a les aules, a la majoria no els afecta ni els importa que sigui així i tots creuen que com a experiència positiva d'aquest fet treuen que aprenen molt sobre diferents cultures.

El meu grup i jo vàrem fer un power point amb els aspectes més rellevants del treball i ho exposàrem el dimarts passat.

Que vagi bé!!

Treballs Tonucci

Hola a tothom!!

L'altre dia a seminari vàrem fer una activitat molt interessant i diferent que m'agradaria explicar.

A seminari havíem de llegir-nos el llibre "Perill, nens!" de Tonucci. Després tots havíem d'entregar un treball, però eren treballs diferents. S'havia de fer un treball creatiu, original, que plasmés el pensament i manera de ser de Tonucci i que aspirés a l'excel·lència (com ella feia).

Tonucci és molt característic per les seves vinyetes. En els seus llibres afegia vinyetes que plasmaven la seva ideologia i crítica a l'escola. Com per exemple aquesta:























Jo vaig fer el treball amb la meva companya Adriana. Volíem fer vinyetes, però cap de les dues sabem dibuixar gaire bé... Així que vam decidir agafar fotografies d'internet de nens a l'escola i a altres situacions que s'adaptessin a les idees que havíem seleccionat del llibre. A partir d'aquí, vàrem utilitzar les fotografies d'internet com si fossin vinyetes i lis afegíem algun text que anés relacionat amb la imatge.

Però el que us volia explicar és el treball/activitat que ens varen mostrar dues companyes de seminari. El seu treball consistia en fer jocs per a infants relacionats amb el pensament de Tonucci. Es van centrar en la idea de que Tonucci no creu en les barreres ni cadenes pels nens. Defensa que han de jugar i ser lliures. Per tant, ens van portar a una aula de dinàmica on només entrar hi havia una muralla de blocs de matalassos que tapaven tota l'aula i t'impedien entrar i veure el que hi havia darrere. Tots havíem de tirar al terra aquests blocs que ens impedien entrar a l'aula i tot seguit podríem fer el què volguéssim amb el que hi havia al darrere d'aquests. Al tirar tot a terra vam veure que els blocs tapaven un munt de jocs. Així que un cop estaven totes les nostres barreres al terra vàrem poder jugar com a nens petits amb tot el que ens vam trobar pel mig.

Va ser una activitat molt divertida i original, i també, vàrem aprendre quelcom més de Tonucci.

Arreveure!

DEBAT a Societat Família i Escola

Hola a tots!

Primer de tot demanar disculpes per haver estat dies sense fer cap entrada, però la veritat és que no he tingut temps! Estem a final de Semestre i teniem tots els treballs acomulats en les dues últimes setmanes.

Avui us comentaré una mica un debat que vàrem fer a la matèria Societat Família i Escola el dia 11 de desembre del 2012.

Un grup d'unes setze persones havia de preparar-se un treball sobre un tema que ens otorgàva la nostra professora. El nostre treball tractava sobre l'escola Afectiva o Efectiva a l'escola. S'havien de donar arguments a favor i en contra de cada aspecte i buscar informació sobre aquests. Però, desrprés, aquest grup de setze persones es dividia en dos grups de vuit, i cada grup havia de defensar un aspecte del nostre treball: o l'escola afectiva (emocional) o l'escola efectiva (tradicional). Al meu grup de vuit persones ens va tocar l'escola afectiva, i realment quan ens ho van comunicar em vaig posar ben contenta perquè m'agrada molt més que l'escola efectiva.



















El dia del debat ens vàrem ficar els setze en rotllana davant de tota la classe i vàrem dur a terme el nostre debat. Tots portàvem informació o documents per a poder justificar els nostres pensaments i poder argumentar millor. Jo estava una mica nerviosa, ja que mai havia fet res semblant. Al principi no em sortien les paraules, i tenia un munt d'arguments! Però mica en mica l'ambient s'anava convertint més familiar, i des d'aquell moment ja vaig poder estar més tranquil·la i còmode.

Va ser una bona experiència i vaig poder aprendre molt sobre com fer un debat i com argumentar i sobre l'escola afectiva (sobretot) i l'escola efectiva.

Adéu!!!